Biszkopt czekoladowy brownie
2021-03-23
Na Słodką Szkołę wstawiliśmy nowy kurs z wykonania biszkoptu czekoladowego brownie! Zbliża się Wielkanoc, więc można wykorzystać go, jako biszkopt do świątecznego tortu.
Kurs dostępny jest w subskrypcji premium.
W tym kursie nauczysz się jak zrobić biszkopt czekoladowy brownie, który jest biszkoptem tłuszczowym i skradł serce nie jednej osoby
Pokażę Ci krok po kroku jak upiec pyszny i wilgotny biszkopt, który jest stabilny i idealnie nadaje się do robienia tortów parterowych, jak i piętrowych. Pamiętaj, że dobrze wykonany biszkopt jest podstawa perfekcyjnego tortu! Zobaczysz jak należy ubić masę jajeczną, jak połączyć ją, aby biszkopt nie siadł i jak obchodzić się z nim po upieczeniu.
Świetnie sprawdza się jako biszkopt do tortów, nie jest za ciężki, ani za słodki, ale jednocześnie stabilny. Jest bardziej wilgotny niż klasyczny biszkopt kakaowy. Idealnie komponuje się z wieloma smakami czekoladowymi jak i owocowymi.
Nauczysz się:
Z jakich składników zrobić biszkopt
Jak ubić poprawnie jajka
Jak przygotować masę biszkoptową
Jak upiec biszkopt i jak się z nim obchodzić
Tego wszystkiego dowiesz się i zobaczysz w tym kursie, który dla Ciebie przygotowałam. Nie zwlekaj i już dziś zacznij ćwiczyć.
Zapraszam do nauki!